Brugerguide til at designe gode billeder

Brugerguide til at designe gode billeder

Der findes i dag mange forskellige værktøjer til at skyde billeder med. Det kommer meget an på hvad man vil designe i forhold til hvilke teknikker man får brug for. Det kan for eksempel være at man skal designe sit eget tøj med tryk, og her er det fordelagtigt at have styr på at redigere og designe gode billeder.

Skal man lave et billede, s findes der mange forskellige apps, men kongen er alle enige om. Det er photoshop. Med photoshop, kan man redigere og manipulere billeder i så høj en grad at ens talent er den største betydende faktorer for om billedet bliver pænt.

Hvad får man med af værktøjer i photoshop?

I photoshop, får man forskellige redskaber med, som man kan bruge til at gøre et billede pænere, hvis man kan finde ud af at benytte dem.

Farver er lette at ændre. Har man et baggrundsbillede, som man gerne vil have forbilledet til at ligne, så kan man gøre brug af en mask, hvorpå at man kan tegne farverne fra baggrunden direkte ovenpå front billedet. Det gør det meget nemt, og fordelen ved dette er at man kan kopiere mange farver samtidigt, i stedet for fx. at vælge en farve fra baggrundsbilledet, som man vil benytte sig af.

Mere i dybden med photoshop og tips til at lave gode billeder til print

Yderligere kan man tilføje specielle effekter. Har man at gøre med et billede, som man vil gøre til et portræt, kan man gøre brug af af sløringseffekter. På engelsk kaldes det blur. Det vil automatisk sløre det bagvedliggende, og det er fordelagtigt hvis man gerne vil have nogle elementer fra billedet i fokus.

har man et billede man elsker fra en kunstner og vil man gerne trykke dette billede på sin t – shirt for eksempel, så kan man tilføje et baggrundsbillede, og derefter sløre det for at få en anden effekt.

Et andet tip kunne være, hvis man skal have designet et logo at benytte sig af warp funktionen, for at få de elementer man gør brug af til at passe ind i designet. Har man fx. en rigtig flot blomst, men pga. den limiterede plads på logoet ikke rigtig kan få den rigtige form på blomsten, som det var tanken at den skulle være på logoet, så kan man bruge warp til at dreje den, og den måde få den rigtige pasform. Vil man lave tryk på arbejdstøj, kan det  være fordelagtigt at benytte sig af illustrator, eller photoshop. Illustrator vil være bedre, hvis man skal benytte sig af vektorer, og disse er fordelagtige hvis man skal designe matematiske mønstre, eller andre typer af mønstre, fordi det er nemmere i illustrator.