5 tips til at finde den perfekte belysning til dit hjem

5 tips til at finde den perfekte belysning til dit hjem

Når det kommer til indretning, så er der ikke noget, der er mere afgørende end lys. Lyset kan bruges til at skabe en stemning i dit hjem, og det kan også bruges til at kontrollere detaljer, som du måske ellers ville gå glip af. Derfor er det en god idé at tænke over, hvilken belysning du ønsker dig i dit hjem. Du kan altid starte med at tænke på, hvilken belysning du har brug for. Er der nogle steder, der er mere vigtige end andre? Og hvad vil du gerne have, at belysningen skal bidrage med? Her følger nogle tips til at finde den perfekte belysning til dit hjem:

Tip 1: Find den rette balance

Når du skal ud at finde den rette belysning til dit hjem, så er det vigtigt, at du finder en balance mellem det praktiske og det æstetiske. Du skal finde en belysning, der passer ind i din indretning, men som også har et formål. Hvis du for eksempel gerne vil have nogle lamper i stuen, så skal den gerne kunne bruges til mere end blot pynt.

Tip 2: Find den rette stil

Når du skal ud at finde den rette belysning til dit hjem, så er det også vigtigt, at du tager stilling til stilen. Det betyder ikke kun farven på lyset eller materialet på lampen. Det handler også om formen på lampen, og om den passer ind i din indretning. Gør dig selv den tjeneste at vælge en lampetype ud fra et æstetisk synspunkt fremfor bare ud fra et funktionelt standpunkt.

Tip 3: Find de rigtige farver

Hvis du ønsker dig en belysning i dit hjem, som skal bidrage med en smule farve i din indretning, så kan det være en god idé at finde en lampe i et par forskellige farver. Det behøver ikke være mange lamper af samme slags – men bare én eller to lamper af forskellige farver kan gøre underværker for dit indretningslook.

Tip 4: Find de rette typer

Der findes mange forskellige typer blandt lamper – og alle har deres egne fordele og ulemper. Nogle af de mest populære lampetyper er lysestager, loftslamper samt bordlamper. Det er meget personligt hvad man er til – men et godt råd er dog typisk trælamper, da disse nemmere kan suppleres med andre træprodukter i boligen end plastlamper. En anden god idé er om muligt selv at male lampen – da dette giver en utrolig personlighed!

Tip 5: Find de rigtige størrelser

Det sidste tip handler om størrelserne på lamperne. Uanset hvilken lampetype du leder efter – så er det altid en god idé at undersøge mulighederne for størrelser først. Mange lamper kan nemlig købes i flere forskellige størrelser hos ModernRoom.dk. Dette giver dig mulighed for selv at bestemme placeringen af lampen, og der findes en masse flotte lamper.